onsdag den 11. marts 2009

Og update på überhelsebrødet

Jeg bagte det i dag, og det blev superlækkert! Ærgerligt, at jeg er totalt mæt nu.

Her ses det i går, da jeg satte det i køleskabet og krydsede fingre for, at det skulle blive til noget. Det er i øvrigt fyldt med brune ris og fuldkorn.



6 kommentarer:

Marianne sagde ...

Kan du lokkes til at dele en opskrift?

Katrine sagde ...

Ja da, men det var altså ret så hjemmelavet. Udgangspunktet var et müeslibrød, som jeg har bagt en del gange efterhånden:

5 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk olie
1 spsk honning
1 spsk salt

Røres sammen, og 150 g müesli hældes i. Eller evt. havregryn og rosiner. Og måske også lige lidt ekstra rosiner. Og en stor reven gulerod, hvis man synes.

Så tilsættes 150 g fuldkornsmel og cirka 350 g. hvedemel eller sigtet speltmel eller noget andet "fint" mel.

Røres sammen i skålen (dejen skal røres godt, men stadig være fugtig) og hældes i en smurt brødform.

Hæver overdækket i et døgns tid i eller uden for køleskab og sættes i kold ovn og bages ved 175 grader (varmluft) i omkring en time.


Denne gang skiftede jeg så müeslien ud med en rest kogte brune ris og puttede også reven gulerod i. Det hævede i omkring 1½ døgn i køleskab og blev altså ret godt.

Marianne sagde ...

Hjemmelavet er godt - tusinde tak, den vil jeg snart afprøve :-)

Mikkel Gram-Hansen sagde ...

Vent på mig Marianne !!!

Marianne sagde ...

Hej Mikkel, det var vist en anden Marianne... Men du skal nok få hjemmebag, bare rolig.
- Marianne F.

Katrine sagde ...

Ha, jeg var faktisk heller ikke helt sikker på, hvem af jer det var. :D