søndag den 14. december 2008

Perle perle og ældstebarnets vej ud på skråplanet

I går fik vi endelig hængt nogle af børnenes plakater op. I gangen hænger en dyreplakat, og Emil stod og kiggede på dyrene og dimsede med en perle, han havde napset med hjem fra børnehaven i fredags. Og pludselig sagde han "Hov ... av, mor!" og påstod hårdnakket, at nu var perlen sørme i næsen. Et hurtigt eftersyn med en lommelygte viste, at barnet talte sandt. Vi forsøgte at suge den ud, men uden held, så det var af sted til skadestuen, hvor den heldigvis var relativt nem at fjerne.

Emil var meget lettet, da det var overstået, og råbte hele vejen ned ad gangen: "Jaaaa, jeg fik perlen ud!".

Her er den formastelige drønnert af en perle:



I dag var også dagens, hvor ondskabens Rudolf Steiner-regime så endnu et nederlag. Alfred kedede sig så formasteligt, og Emil var stadig småsyg og ikke lige klar på de store ud af huset-aktiviteter. Derfor valgte Jacob, at tiden var kommet, hvor Alfred måtte introduceres til www.dr.dk/oline og dertil hørende computerspil.

Han lagde ud med at være så utroligt ubehjælpsom med musen, at vi muligvis en overgang tænkte, at der vist ikke var noget håb for den dreng. Det hjalp dog en smule, da Jacob lige blev mindet om, at det jo ikke er alle i verden, der er kavhåndede. Alfred valgte dog ret hurtigt mouse-pad'en med tilhørende museknapper og blev efterhånden helt frem til det, og sidenhen viste han også, at han faktisk havde fattet ideen med musen. Jeg tror, det var en ret stor oplevelse for ham, og det holdt ham fanget i en times tid.


I eftermiddags bagte Jacob boller, og her til aften har vi haft besøg af den søde tante Line, som vi ikke har set i alt for lang tid. Ren hygge!

4 kommentarer:

Sandra sagde ...

For søren det lyder mægtigt - både at perlen kom ud og at Alfred har set lyset i computerspil.

Og så er det jeg lige er nødt til at indskyde at vi jo har adskillige pixelinespil stående som Tobias har spillet siden han var 4. De er jo med dansk tale og handler mest om at klikke på ting...

Og de må hjertens gerne lånes ud for vi spiller dem ikke så tit.

Katrine sagde ...

Jamen det vil vi da gerne prøve. Det kunne sagtens være, at han ville synes, det er sjovt.

Mette Marie sagde ...

Der er bare ingen vej tilbage, når de først har fået smag for spilleriet. Det er Flowers for Algernon om igen. Herhjemme er der benhård kamp om maskinerne.

Lisa sagde ...

Oline er DR's gave til familier med nybagte storesøstre ;-) Anna hænger ofte ud der, og hun har nu også luret, hvordan man printer...